— Χρωματοθεραπεία

Τι είναι η Led Therapy;

Η θεραπεία με διόδους εκπομπής φωτός (LED), μια μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία, έχει κερδίσει αξιοσημείωτη προσοχή. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός, η θεραπεία LED αναγνωρίζεται γρήγορα για την ικανότητά της να αντιμετωπίζει διάφορες δερματικές ανησυχίες, να επιταχύνει την επούλωση πληγών και να προάγει τη συνολική ευεξία.

Κατανόηση της θεραπείας LED:

Η θεραπεία LED αξιοποιεί τη δύναμη του φωτός για την τόνωση της κυτταρικής αναγέννησης και την προώθηση της επούλωσης, παρέχοντας συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός στο δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς. Εκπέμπει φως με τη μορφή κόκκινου, μπλε και εγγύς υπέρυθρου μήκους κύματος, καθένα από τα οποία εξυπηρετεί έναν ξεχωριστό σκοπό στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με LED;

1) Πράσινο φως (532nm): Κίτρινο φως (583nm): Κόκκινο φως (640nm): Προώθηση του αίματος, της κυκλοφορίας, επιδιόρθωση του δέρματος ερύθημα και πρήξιμο.
2) Μπλε φως (423nm): Ηρεμεί το αλλεργικό δέρμα, βοηθά τους σμηγματογόνους αδένες
3) Κυανό φως (490nm): Προώθηση του δέρματος, μεταβολισμό του δέρματος, ενδυνάμωση των δερματικών ιστών
4) Μωβ φως (690nm): Λεύκανση και διόρθωση του δέρματος
5) Λευκό φως (510nm): Βελτίωση των λεπτών γραμμών και του χαλαρού δέρματος.

Υπάρχουν και διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων για πολλαπλά αποτελέσματα.

Οφέλη της θεραπείας LED:

i. Αναζωογόνηση του δέρματος:

Η θεραπεία LED προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών και χαλάρωσης του δέρματος. Βοηθά στην αναζωογόνηση της θαμπής επιδερμίδας, στην ενίσχυση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος και στον καθαρισμό των πόρων.

ii. Θεραπεία της ακμής:

Το μπλε φως LED βοηθά στην ελαχιστοποίηση των εξάρσεων ακμής στοχεύοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή βαθιά μέσα στο δέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής παραγωγής λιπαρών ουσιών, στη βελτίωση της συνολικής διαύγειας του δέρματος και στην πρόληψη μελλοντικών κηλίδων.

iii. Επούλωση πληγών:

Η θεραπεία με LED βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδιαίτερα ευεργετική στη θεραπεία εγκαυμάτων, ουλών και τραυμάτων μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

iv. Διαχείριση πόνου:

Το εγγύς υπέρυθρο φως έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής ενισχύοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό, διεγείροντας την επισκευή των ιστών και ενεργοποιώντας μηχανισμούς αναστολής του πόνου.

v. Βελτίωση της διάθεσης:

Η θεραπεία με LED, ιδίως όταν εκπέμπεται με τη μορφή φωτεινού λευκού φωτός, έχει αποδειχθεί ότι ανεβάζει τη διάθεση, μειώνει το στρες και ανακουφίζει τα συμπτώματα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής (SAD).