— ΣΥΝΕΔΡΙΑ SU JOK

Το Su Jok είναι μια χειροπρακτική θεραπευτική μέθοδος που προέρχεται από την Νότιο Κορέα και έχει περίπου 40 χρόνια ζωής. Την εμπνεύστηκε και την ανέπτυξε ο Park Jae Woo. Su στην κορεατική γλώσσα σημαίνει χέρι, Jok σημαίνει πόδι.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει πολλούς θεραπευτές και θεραπευμένους που ορκίζονται σε αυτήν. Θα μπορούσαμε να την θεωρήσουμε σαν ένα είδος ρεφλεξολογίας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Βασίζεται στην ιδέα πως σε κάθε μακρό οστό μπορούν να αντιστοιχούνται όλες οι δομές, τα συστήματα και τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Αλλά και σε κάθε παλάμη ή πατούσα αντιστοιχείται ολόκληρο το σώμα(σε αντίθεση με την ρεφλεξολογία, όπου η κάθε παλάμη ή πατούσα αντιστοιχεί στο μισό του σώματος).

Χρησιμοποιεί διάφορα μικροεργαλεία, όπως μαγνήτες, σπόρους, δακτυλίους, μικροβελόνες, διεγέρτες-ανιχνευτές σημείων. Διεγείρει αυτά τα σημεία αντιστοίχισης, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση των σωματικών εντάσεων πουπροέρχονται κυρίως από το στρες.

Βοηθά σε μυοσκελετικά προβλήματα, πεπτικά,ουροποιητικού, αυπνία, υπογονιμότητα, πονοκεφάλους κ.α. Μπορεί να εφαρμοστεί αυτόνομα ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους.