Το σώμα είναι το όχημα της ψυχής

Η ρεφλεξολογία, είναι μια φυσική συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά. Η διέγερση των αντανακλαστικών έχει ως αποτέλεσμα την ολιστική ομαλοποίηση του κεντρικού και αυτόνομου νευρικού συστήματος έχοντας ως αποτέλεσμα την αντίδραση των συστημάτων του οργανισμού που συνδέονται  με αυτά.

— ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Η ρεφλεξολογία εφαρμόζεται στα πέλματα με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα πέλματα γίνονται ανάλογες πιέσεις και χειρισμοί στα χέρια.

Η ρεφλεξολογία εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένους ρεφλεξολόγους που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο ακαδημαϊκά έτη σπουδών.

Η αίσθηση και η αντίδραση του καθενός διαφέρει ανάλογα με το πρόβλημα, την ευαισθησία, και την συναισθηματική του κατάσταση. Σε γενικές γραμμές μετά από μια συνεδρία ρεφλεξολογίας ο δέκτης αισθάνεται ηρεμία, βαθιά χαλάρωση, και ευφορία.

Συνήθως δεν πονάει. Κάποιες φορές μπορεί ο δέκτης να αισθανθεί πόνο ή δυσφορία στα μπλοκαρισμένα αντανακλαστικά σημεία ο οποίος σταδιακά υποχωρεί.

Η ρεφλεξολογία βοήθα τον οργανισμό να ξεμπλοκάρει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εκάστοτε πρόβλημα. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή η ρεφλεξολογία μειώνει το στρες, βελτιώνει την κυκλοφορία, βελτιώνει τη νευρική λειτουργία και τελικά επιφέρει ομοιόσταση.

Όχι. Ακόμα κι αν μας κάνει μαλάξεις στα πόδια κάποιος που δεν είναι ειδικευμένος θα έχουμε ένα αίσθημα ανακούφισης και χαλάρωσης.

Ναι. Γι’ αυτό προτού ξεκινήσουν οι συνεδρίες λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό.

Ένας κύκλος συνεδριών αποτελείται από 12-15 συνεδρίες που διαρκούν  60 λεπτά έτσι ώστε ο οργανισμός να αποτοξινωθεί σταδιακά. Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μία φορά κάθε εβδομάδα.

Λειτουργεί συμπληρωματικά με την συμβατική και εναλλακτική ιατρική. Βελτιώνει την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία, υποστηρίζει τη φαρμακευτική αγωγή , σε συνεργασία με το γιατρό, βοηθώντας στον τομέα των αντενδείξεων.