— PRANIC HEALING

To Pranic Healing είναι μια ενεργειακή θεραπεία που αναπτύχθηκε από τον Grand Master Choa Kok Sui. Το θεραπευτικό αυτό σύστημα χρησιμοποιεί την ενέργεια για να επιφέρει την ομοιόσταση στο σώμα. Στηρίζεται στην αρχή της αυτοΐασης του σώματος, τη δυνατότητα δηλαδή του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του . Ο μηχανισμός της αυτοΐασης ενισχύεται και ενεργοποιείται  όταν αυξήσουμε τη ζωτική ενέργεια.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευτής δεν ακουμπά τον δέκτη καθώς επεμβαίνει στο ενεργειακό σώμα, δηλαδή την αύρα, και όχι στο φυσικό σώμα. Το ενεργειακό σώμα απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον μέσω των τσάκρας και το διανέμει σε όλο το σώμα και τα όργανα. Διατηρώντας το ενεργειακό σώμα σε αρμονία έχουμε αντίστοιχη αρμονία και στο φυσικό σώμα. Οι ασθένειες προτού εκδηλωθούν στο φυσικό σώμα εμφανίζονται στο ενεργειακό.

— ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • Το Pranic Healing δεν στοχεύει να αντικαταστήσει την αλλοπαθητική ιατρική, αλλά να την συμπληρώσει. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή εάν μια πάθηση είναι σοβαρή, ο θεραπευόμενος πρέπει να συμβουλευτεί αμέσως ένα γιατρό και ένα πιστοποιημένο θεραπευτή Pranic Healing.

  • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν είναι γιατροί αλλά οι γιατροί μπορούν να είναι θεραπευτές Pranic Healing.

  • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν επιτρέπεται να κάνουν ιατρικές διαγνώσεις.

  • Οι θεραπευτές του Pranic Healing δεν επιτρέπεται να εκφέρουν άποψη για συνταγογραφημένες φαρμακευτικές αγωγές ή/και ιατρικές θεραπείες.

— ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πριν από τη συνεδρία ο πιστοποιημένος Θεραπευτής Pranic Healing παίρνει ένα σύντομο ιστορικό προκειμένου να αποφασίσει ποιο πρωτόκολλο θεραπείας θα εφαρμόσει και εξηγεί στο δέκτη πώς θα εφαρμοστεί η θεραπεία.
Ο δέκτης κάθεται σε μια καρέκλα και ο θεραπευτής με μια σειρά απαλών κινήσεων και χωρίς να αγγίξει το δέκτη προχωρά στην εφαρμογή της θεραπείας.
Το pranic healing μπορεί να ανακουφίσει από ένα μεγάλο αριθμό συμπτωμάτων και προβλημάτων όπως ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, αυχενικό, πονοκεφάλους, προβλήματα του δέρματος,  του πεπτικού και όλων των συστημάτων του ανθρώπου.
Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει ή και εξαφανιστεί και ο δέκτης νοιώθει πιο ήρεμος και δυνατός.
Η διάρκεια και η συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία μας (http://www.bestrong.org.gr/el/health/nosmoking/statisticsaboutsmoking/).
Πολλοί καπνιστές προσπαθούν να αποβάλλουν αυτή τη συνήθεια αλλά, τις περισσότερες φορές, δεν τα καταφέρνουν.
Το Pranic Healing αντιλαμβάνεται τις εξαρτήσεις , ως ενεργειακά παράσιτα σε  συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα. Τα ενεργειακά αυτά παράσιτα τρέφονται από τις επιθυμίες μας, στην συγκεκριμένη περίπτωση , και από την ενέργεια του καπνού. Ως αποτέλεσμα ελέγχουν και δυναμώνουν την επιθυμία μας για κάπνισμα.
Στη διάρκεια της θεραπείας ο δέκτης παραμένει καθιστός και ο θεραπευτής χωρίς να ακουμπάει το φυσικό σώμα εφαρμόζει Pranic θεραπεία με τη βοήθεια των κρυστάλλων. Μέσω της θεραπείας αφαιρούνται σκεπτομορφές και στοιχειακά που συνδέονται με την επιθυμία του τσιγάρου. Στο τέλος δημιουργείται ένα προστατευτικό πεδίο γύρω από το ενεργειακό σώμα του δέκτη με αποτέλεσμα ο δέκτης να δυσκολεύεται ακόμα και να σκεφτεί το τσιγάρο. Η θεραπεία έχει ποσοστό επιτυχίας 99% με την προυπόθεση ότι ο δέκτης επιθυμεί πραγματικά να κόψει το τσιγάρο.
Το Pranic Healing βοηθά και στη διακοπή όλων των εξαρτήσεων όπως αλκοολισμός, τζόγος, ναρκωτικά κ.α.

Η Ψυχοθεραπεία με Pranic Healing  δρα στη ρίζα του προβλήματος. Βασίζεται στην αρχή ότι το ενεργειακό μας σώμα βρωμίζει από ενεργειακά «σκουπίδια» (ενεργειακά παράσιτα, αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, σκεπτομορφές ). Εξαιτίας αυτού προκύπτουν εξαρτήσεις, ψυχολογικές  διαταραχές, αρνητικά συναισθήματα που ως συνέπεια έχουν την εμφάνιση και σωματικών παθήσεων.
Ο δέκτης είναι καθιστός κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενώ ο θεραπευτής χωρίς να ακουμπά το δέκτη καθαρίζει το ενεργειακό σώμα και δημιουργεί ενεργειακή προστασία γύρω του ώστε να ανακουφιστεί ο δέκτης. Το σημαντικό στη διαδικασία αυτή είναι ότι ο δέκτης δεν χρειάζεται να αναφέρει, εάν δεν θέλει, το πρόβλημα που τον απασχολεί κάτι που είναι πολύ δύσκολο για πολλούς από εμάς. Επομένως αυτό , σε συνδυασμό με το σύντομο χρόνο αποθεραπείας, κάνουν την Pranic  Ψυχοθεραπεία να διαφέρει από την κλασική ψυχοθεραπεία.
Ύστερα από την πρώτη συνεδρία ο δέκτης αισθάνεται καλύτερα, ανακουφισμένος, χαρούμενος και πιο ισορροπημένος. Τραύματα , φοβίες , εμμονές , κατάθλιψη μπορούν να εξαφανιστούν με μία μόνο συνεδρία. Επίσης  όταν εφαρμόζεται παράλληλα , επισπεύδει και διευκολύνει τα αποτελέσματα της κλασικής ψυχοθεραπείας

Η θεραπεία από απόσταση στηρίζεται στην αρχή που λέει ότι η ενέργεια ακολουθεί την πρόθεση. Αυτό σημαίνει ότι  οτιδήποτε σκεφτόμαστε έχει την τάση να υλοποιείται. Στην προκειμένη περίπτωση η πρόθεσή μας να θεραπεύσουμε το συγκεκριμένο άτομο.
Το ενεργειακό μας σώμα είναι ένα μέρος του ενεργειακού σώματος της γής και όλοι είμαστε ενεργειακά συνδεδεμένοι.
Η θεραπεία από απόσταση εφαρμόζεται σε άτομα που λόγω απόστασης ή κατάστασης δεν μπορούν να μετακινηθούν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο θεραπείας αρκεί ο δέκτης να είναι δεκτικός. Η θεραπεία γίνεται σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Ο δέκτης δεν πρέπει να οδηγεί ή να εκτελεί οποιαδήποτε εργασία που απαιτεί έντονη συγκέντρωση και προσοχή. Πρέπει να αποφεύγει να βλέπει ή να ακούει ή να διαβάζει δυσάρεστα πράγματα και καλό είναι να κάθεται άνετα.

Υπάρχει δυνατότητα θεραπείας και μέσω Skype.