H χαλαρωτική μάλαξη επηρεάζει τον ύπνο και την ποιότητα του;

Οι έρευνες λένε ναι! Όπως μπορεί να βεβαιώσει κάθε επαγγελματίας μάλαξης, η χαλαρωτική μάλαξη θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να βιώνετε έναν ελαφρύ ύπνο ακριβώς την ώρα της εφαρμογής.!

Το σώμα χαλαρώνει και το μυαλό μπαίνει σε μια βαθιά κατάσταση, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και για ώρες μετά, προετοιμάζοντάς σας για έναν καλό ύπνο αργότερα.

Η αϋπνία και η στέρηση ύπνου δεν σας αφήνουν απλώς να αισθάνεστε ζαλισμένοι αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από σωματικές, διανοητικές και συναισθηματικές δυσαρμονίες.

Τι μπορεί να μας κρατήσει άυπνους;

1.Πόνοι και αίσθημα πόνου

Ο πόνος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους στριφογυρίζουμε τη νύχτα. Η χαλαρωτική μάλαξη βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο χαλαρώνοντας τους μύες, διεγείροντας την υγιή ροή του αίματος και ηρεμώντας τα νεύρα. Επιπλέον, θα βοηθήσει το Qi να κινηθεί απρόσκοπτα. Έτσι, όχι μόνο θα έχετε έναν υπέροχο βραδινό ύπνο, αλλά θα ανακουφίσετε επιτέλους την πονεμένη σας πλάτη, τον αυχένα κ.τ.λ.

2.Στρες και άγχος

Σκέψεις σας κρατάνε ξύπνιους τη νύχτα; Δεν είστε οι μόνοι. Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία εκτιμά ότι τουλάχιστον το 43% από εμάς χάνει πολύτιμο ύπνο εξαιτίας του στρες και του άγχους κάθε βράδυ. Δυστυχώς, αυτό πυροδοτεί έναν φαύλο κύκλο άγχους – απώλειας ύπνου που κάνει την εύρεση της ηρεμίας σας όλο και πιο δύσκολη.

Μπορεί να φταίνε οι υπερβολικές ορμόνες του στρες. Η κορτιζόλη (η οποία απελευθερώνεται όταν βρισκόμαστε υπό πίεση), διεγείρει το νευρικό σύστημα και μας κρατά έτοιμους για δράση. Αυτό είναι υπέροχο όταν χρειαζόμαστε μια ώθηση ενέργειας για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση, αλλά όχι τόσο χρήσιμο όταν προσπαθούμε να κοιμηθούμε.

Η χαλαρωτική μάλαξη μειώνει ταυτόχρονα τα επίπεδα κορτιζόλης και ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης που προκαλούν ευεξία, μεταβαίνοντας σας από το “μάχη ή φυγή” στο “ξεκούραση και πέψη” μέσα σε λίγα λεπτά. Η σεροτονίνη απαιτείται επίσης για την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που λέει στον εγκέφαλο να “επιβραδύνει” και να προετοιμαστεί για ύπνο.

Με τις ορμόνες σε σωστή ισορροπία και ένα χαλαρό μυαλό, είστε σε καλό δρόμο για να πέσετε σε έναν αναζωογονητικό ύπνο.

3.Εμμηνόπαυση

Πάνω από το 61% των γυναικών στην εμμηνόπαυση αναφέρουν ότι έχουν περιόδους αϋπνίας και δεν αποτελεί έκπληξη το γιατί. Συμπτώματα όπως οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις και το άγχος είναι αρκετά για να κρατήσουν οποιονδήποτε ξύπνιο και ανήσυχο!

Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που δέχονταν τακτικά χαλαρωτική μάλαξη είχαν σημαντική μείωση της αϋπνίας καθώς και του άγχους και της κατάθλιψης.

Όταν κοιμόμαστε καλύτερα, η ζωή είναι καλύτερη. Το σώμα σας αξίζει να έχει την ξεκούραση που χρειάζεται και όλα τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που συνοδεύουν έναν καλό ύπνο. Η χαλαρωτική μάλαξη μπορεί να είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να έχετε τον καλό ύπνο που έχετε ανάγκη.

Πηγή: #zeel