4 σπιτικές συνταγές για μείωση του κοιλιακού λίπους

Εάν είστε διαβητικός, είναι σημαντικό να χάσετε βάρος για να βοηθήσετε είτε να αντιστρέψετε την κατάσταση, είτε απλώς να τη διαχειριστείτε καλά. Χάνοντας μερικά κιλά, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 μπορούν να βελτιώσουν την ανοχή τους στη γλυκόζη. Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, η αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα με διαβήτη τύπου-2 καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Στην πραγματικότητα, τα άτομα με σπλαχνικό λίπος (λίπος στην κοιλιά) μπορεί επίσης να εμφανίσουν αντίσταση στην ινσουλίνη. Οι ορμόνες που παράγονται από το επιπλέον λίπος της κοιλιάς παίζουν ρόλο στην αντίσταση στην ινσουλίνη, οδηγώντας ενδεχομένως σε διαβήτη τύπου 2.

Μπορεί να βοηθήσει η Αγιουβέρδα;

Η Αγιουρβέδα, η αρχαία επιστήμη, είναι γνωστό ότι προτείνει ορισμένες φυτικές θεραπείες που όχι μόνο βοηθούν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους, αλλά και στη φυσική διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σας λέμε μερικές αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες που βοηθούν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς και στη διαχείριση του διαβήτη ταυτόχρονα.

Σπόροι τριγωνέλλας (Methi dana)

Το Methi είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στα περισσότερα ινδικά εδέσματα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal for Vitamin and Nutrition Research, μια ημερήσια δόση 10 γραμμαρίων methi dana εμποτισμένων σε νερό μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη τύπου. Περιέχει φυτικές ίνες και βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας πέψης, ρυθμίζοντας περαιτέρω την απορρόφηση των υδατανθράκων και της ζάχαρης. Βοηθά επίσης στην αποτελεσματική καύση του λίπους της κοιλιάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μουλιάσει το methi dana σε νερό, καθώς η κατανάλωση methi ως έχει μπορεί να παράγει θερμότητα στο σώμα.

Κουρκουμάς

Η ενεργή πολυφαινόλη του κουρκουμά, γνωστή ως κουρκουμίνη, μπορεί να προσφέρει ιδανική παρέμβαση για τον διαβήτη τύπου 2. Ο κουρκουμάς είναι επίσης γνωστό ότι μετριάζει τη φλεγμονή που σχετίζεται με την παχυσαρκία και τείνει να δίνει ώθηση στη διαδικασία καύσης λίπους. Θα μπορούσατε να ετοιμάσετε λίγο τσάι κουρκουμά, να το προσθέσετε στα καθημερινά σας πιάτα ή να πιείτε haldi doodh για να δείτε αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Χυμός Amla (χυμός ινδικού φραγκοστάφυλου)

Ο χυμός Amla είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικό για την ενίσχυση της πέψης. Ένα υγιές πεπτικό σύστημα είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland, το amla είναι μια αποτελεσματική παραδοσιακή θεραπεία για την πρόληψη της παγκρεατίτιδας. Είναι σημαντικό να διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Επιπλέον, περιέχει χρώμιο, ένα μέταλλο που ρυθμίζει το μεταβολισμό των υδατανθράκων και λέγεται ότι κάνει το σώμα να ανταποκρίνεται καλύτερα στην ινσουλίνη. Η κατανάλωση χυμού amla είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καύση λίπους και τη διαχείριση του διαβήτη. Θα μπορούσατε να φτιάξετε amle ka murabba ή να το φάτε όπως είναι για να διατηρήσετε την υγεία σας.

Κανέλα σε σκόνη (Dalchini)

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και σκόνη κανέλας αναμεμειγμένα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ή πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Επιπλέον, βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Πασπαλίστε με σκόνη κανέλας τα δημητριακά του πρωινού σας, το γαλλικό τοστ κ.ά. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε τσάι κανέλας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις ισχυρές αγιουρβεδικές σπιτικές θεραπείες για να κάψετε λίπος στην κοιλιά και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον διαβήτη. Ωστόσο, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν πιστοποιημένο ειδικό της Αγιουρβέδα πριν στραφείτε σε κάποια από αυτές τις θεραπείες. 

 

Πηγή: #ndtv.com