Μπορείτε να θεραπεύσετε τις εμμηνορροϊκές κράμπες στο σπίτι;

 
Τις περισσότερες φορές, οι εμμηνορροϊκές κράμπες μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις γυναίκες στο σπίτι. Για να βοηθήσετε στη μείωση του πόνου της περιόδου, παρακάτω θα βρείτε ασφαλείς και αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου.
 
1. Δοκιμάστε μερικές στάσεις yoga.
 
Είτε πρόκειται για το τέντωμα των μυών σας είτε για τη χαλαρωτική επίδραση των στάσεων, μια τακτική πρακτική yoga μπορεί πράγματι να βοηθήσει τις κράμπες σας.
 
Όταν 20 προπτυχιακές φοιτήτριες έκαναν ένα ωριαίο πρόγραμμα yoga μία φορά την εβδομάδα για τρεις μήνες, είχαν λιγότερες εμμηνορροϊκές κράμπες και δυσφορία περιόδου από 20 γυναίκες που δεν έκαναν, σύμφωνα με τους ερευνητές για μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Journal of Alternative and Complementary Medicine.
 
Μπορείτε να εξασκηθείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας με πιο ήπιο τρόπο.
 

2. Χρησιμοποιήστε ένα θερμαντικό μαξιλάρι ή μία θερμοφόρα για να απαλύνετε τις κράμπες της περιόδου.

Η μήτρα είναι ένας μυς, οπότε οτιδήποτε βοηθά στη χαλάρωση των μυών, όπως η εφαρμογή θερμότητας, μπορεί να είναι ευεργετικό.
 
Πράγματι, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Evidence-Based Nursing διαπίστωσε ότι η τοπικά εφαρμοζόμενη θερμότητα ήταν εξίσου αποτελεσματική με την ιβουπροφαίνη για τις κράμπες περιόδου. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της μελέτης, οι γυναίκες χρησιμοποίησαν μόνο θερμότητα, θερμότητα συν ιβουπροφαίνη, μόνο ιβουπροφαίνη ή εικονικό φάρμακο. Τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν στην ομάδα της θερμότητας συν ιβουπροφαίνη- η προσθήκη θερμότητας οδήγησε σε ταχύτερη βελτίωση.
 
Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2014 στο The Journal of Physiotherapy διαπίστωσε επίσης ότι η θερμότητα μείωσε σημαντικά τον πόνο της περιόδου μιας γυναίκας.
 

3. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει χαλαρώνοντας το νευρικό σύστημα.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις κράμπες. Αυτή η εναλλακτική μέθοδος θεωρείται ότι χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, επιτρέπει τη ροή περισσότερου αίματος στα εσωτερικά όργανα και καταπνίγει τη φλεγμονή.
 
Σε μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2016 στην Cochrane Database of Systematic Reviews οι ειδικοί εξέτασαν 42 μελέτες που παρατήρησαν τις επιδράσεις του βελονισμού στις κράμπες περιόδου. Κάθε μία συνέκρινε τον βελονισμό με καμία θεραπεία, συμβατική θεραπεία (όπως αντιφλεγμονώδη φάρμακα) ή μια εικονική διαδικασία βελονισμού. Πολλές από τις μελέτες διαπίστωσαν ότι η ομάδα του βελονισμού είχε λιγότερο πόνο περιόδου και δεν είχε παρενέργειες.
 
4. Ορισμένα βότανα μπορούν να ηρεμήσουν τις κράμπες.
 
Ορισμένα βότανα με θερμαντικές ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν.
 
5. Αυξήστε το μαγνήσιο στη διατροφή σας.
 
Το μαγνήσιο βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως τα αμύγδαλα, τα μαύρα φασόλια, το σπανάκι, το γιαούρτι και το φυστικοβούτυρο.
 
6. Μάλαξη με αιθέρια έλαια για ανακούφιση από τον πόνο.
 
Το μασάζ του δέρματός σας με ορισμένα αρωματικά αιθέρια έλαια μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο των εμμηνορροϊκών κραμπών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Obstetrics and Gynaecology Research. Οι ερευνητές ζήτησαν από 48 γυναίκες με εμμηνορροϊκές κράμπες και άλλα συμπτώματα να κάνουν μασάζ είτε με αιθέρια έλαια είτε με ένα συνθετικό άρωμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς τους μεταξύ των περιόδων.
 
Οι γυναίκες και στις δύο ομάδες ανέφεραν λιγότερο πόνο, αλλά η ομάδα με τα αιθέρια έλαια τα πήγε καλύτερα. Με βάση τις αναφορές των γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διάρκεια του πόνου μειώθηκε κατά σχεδόν μισή ημέρα μετά το αυτομασάζ με τα αιθέρια έλαια.
 
Ορισμένα έλαια που πιστεύεται ότι είναι χρήσιμα περιλαμβάνουν το αιθέριο έλαιο λεβάντας, το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και το αιθέριο έλαιο μαντζουράνας.
 
Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια με ασφάλεια. Αγοράστε έλαια υψηλής ποιότητας που έχουν ελεγχθεί για την καθαρότητα τους. Η Εθνική Ένωση Ολιστικής Αρωματοθεραπείας προτείνει την αραίωση καθαρών αιθέριων ελαίων σε μια κρέμα, λοσιόν ή λάδι φορέα χωρίς άρωμα πριν τα τοποθετήσετε στο δέρμα σας για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
 
7. Ενισχύστε αυτές τις ενδορφίνες ευεξίας με την άσκηση.
 
Οι φυσικές ενδορφίνες του σώματος είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη διάθεσή σας. Έχουν όμως και ανακουφιστική δράση για τον πόνο. Ένας γνωστός τρόπος για να ενισχύσετε τις ενδορφίνες είναι η αερόβια άσκηση.
 
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2015 στο Journal of Family & Reproductive Health, διαπίστωσε ότι, σε 100 γυναίκες, είτε οι ασκήσεις stretching είτε οι αερόβιες ασκήσεις που γίνονταν τρεις φορές την εβδομάδα για δύο μήνες μείωσαν τις κράμπες.
 
8. Η βελτίωση της διατροφής σας μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες της περιόδου.
 
Όταν οι ερευνητές έβαλαν 33 γυναίκες με δυσμηνόρροια σε μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλών λιπαρών, διαπίστωσαν ότι αυτό ανακούφισε τις κράμπες τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Obstetrics and Gynecology.
 
Ξεκινήστε αντικαθιστώντας τα λιγότερο υγιεινά λίπη, όπως τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα, με πιο υγιεινά, όπως τα ακόρεστα λίπη που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, προτείνει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Συνολικά, προσπαθήστε να κάνετε τα λίπη που τρώτε καλύτερης ποιότητας, όπως αυτά που βρίσκονται στα ψάρια ή στους ξηρούς καρπούς, προτείνει η οργάνωση.
 
9. Εφαρμόστε moxa σε βελονιστικά σημεία.
 
Η θεραπεία με μόξα είναι μια τεχνική της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής η οποία περιλαμβάνει την καύση του φυτού αρτεμισία, ένα μικρό, σπογγώδες βότανο. Ο σκοπός της θεραπείας με μόξα, όπως με τις περισσότερες μορφές της κινεζικής ιατρικής, είναι η ενίσχυση της ροής του αίματος αλλά και η διέγερση της ροή της ενέργειας .
 
Πιο αναλυτικά η θεραπεία με μόξα (θερμοθεραπεία) θερμαίνει τους μεσημβρινούς, εξισορροπεί την κυκλοφορία ενέργειας και αίματος, δυναμώνει λειτουργίες οργάνων που είναι πηγές ενέργειας του σώματος όπως νεφρά και σπλήνας.
 
Εφαρμόστε moxa στα βελονιστικά σημεία Ren Mai 4, 5, 6
 
Πηγή : #everydayhealth