— Ενεργειακό Μασάζ Κεφαλής

Πώς μπορεί να με βοηθήσει;

Στην Ανατολή, αλλά πλέον και στη Δύση, το μασάζ κεφαλής είναι μια διαδεδομένη πρακτική που προσφέρει άμεση χαλάρωση και ευεξία. Υπάρχει σε πολλές παραλλαγές και το συναντάμε με διαφορετικές ονομασίες.

‘Ενα απλό μασάζ κεφαλής έχουμε βιώσει όλοι ως παιδιά. Όταν ήμασταν αγχωμένοι, στρεσαρισμένοι, στενοχωρημένοι και κυρίως όταν δυσκολευόμασταν να κοιμηθούμε, οι γονείς μας, χωρίς να έχουν ειδικές γνώσεις, μας ηρεμούσαν μέσω της απαλής μάλαξης στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Πώς λειτουργεί το Ενεργειακό Μασάζ Κεφαλής;

Διεγείροντας τους μύες του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής μέσω της μάλαξης δημιουργούμε υπεραιμία στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορεί περισσότερο αίμα, δηλαδή περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αμέσως η επιδερμίδα του προσώπου φαίνεται πιο λαμπερή, οι ρυτίδες μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η πολυπόθητη ανόρθωση. Επιπλέον, επειδή το σώμα έχει «μνήμη», οι μύες «εκπαιδεύονται» να παραμένουν στην αρχική τους θέση, επομένως η χαλάρωση επιβραδύνεται.

Πολύτιμοι βοηθοί σε αυτή τη διαδικασία είναι οι κρύσταλλοι και τα αιθέρια έλαια. Τόσο οι κρύσταλλοι όσο και τα αιθέρια έλαια, εκτός από τις ιδιότητες που έχει το καθένα, εκπέμπουν συχνότητες και χρώματα που βοηθούν στο να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα οφέλη του Ενεργειακού Μασάζ Κεφαλής;

Τα ορατά οφέλη είναι:

 • Λαμπερή επιδερμίδα Μείωση τις έντασης των ρυτίδων.
 • Ένα γενικό Face Lift Ανάπτυξη της τριχοφυϊας λόγω της καλύτερης αιμάτωσης στην περιοχή.
 • Μία πιο νεανική όψη.

Στις περιοχές που θα εφαρμόσουμε τη θεραπεία συναντάμε πολλούς μεσημβρινούς μεταξύ των οποίων και τον πιο θεραπευτικό αυτών, της Ουροδόχου Κύστης. Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, όταν επιδρούμε σε ένα βελονιστικό σημείο, οπουδήποτε στο μεσημβρινό, επηρεάζουμε όλη τη διαδρομή του μεσημβρινού και το αντίστοιχο όργανο και λειτουργία.

Επομένως, ενδέχεται να παρατηρήσουμε:

 • Μείωση του άγχους και του στρες.
 • Καλύτερη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων.
 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
 • Σταδιακή μείωση των κρίσεων πανικού.
 • Βελτίωση της δυσκοιλιότητας.
 • Καλύτερη αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
 • Μείωση των πονοκεφάλων – ημικρανιών.
 • Μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια της περιόδου κ.α.

Ποιοι μπορούν να δεχθούν μια συνεδρία Ενεργειακού Μασάζ Κεφαλής;

Είναι κατάλληλο για τους περισσότερους, ακόμα και για τις εγκύους μετά το πρώτο τρίμηνο. Ειδικά στην περίπτωση της εγκύου ευεργετείται και το έμβρυο, καθώς η μέλλουσα μητέρα είναι πιο ήρεμη, πιο συνειδητή και αποκτά καλύτερη σύνδεση με το μωρό της.

Δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονης ακμής, ευρυαγγειών, εκζεμάτων και δερματικών παθήσεων. Σε καρκινοπαθείς η μάλαξη γίνεται με τα χέρια, χωρίς κρυστάλλους, και με τη χρήση μόνο αιθέριων ελαίων.

Πώς γίνεται μια συνεδρία Ενεργειακού Μασάζ Κεφαλής;

Ο δέκτης δέχεται ένα ολοκληρωμένο και ολιστικό μασάζ στο κεφάλι, το πρόσωπο και τον αυχένα σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική. Τα αρώματα των αιθέριων ελαίων, προσεκτικά επιλεγμένων, βοηθούν στην περαιτέρω χαλάρωση.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ειδικούς κρυστάλλους προκειμένου να εφαρμόσει συγκεκριμένες τεχνικές μάλαξης στο πρόσωπο, στον αυχένα και στο τριχωτό της κεφαλής. Ασκεί πιέσεις σε επιλεγμένα βελονιστικά σημεία, ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από σαράντα πέντε λεπτά μέχρι μία(1) ώρα.

Μαρία Γιδάκου,
Μαρία Τσόλη

Κράτηση Θέσεων