—Λεμφική Παροχέτευση Προσώπου – Σώματος

Τι είναι η μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης;

H μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης είναι ένας εξειδικευμένος τύπος μάλαξης που βοηθά απαλά το λεμφικό σύστημα στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματος, της κυκλοφορίας του αίματος και των μηχανισμών του ανοσοποιητικού. Το δίκτυο των αγγείων και των κόμβων του συστήματος περιέχει λέμφο, ένα μείγμα νερού, πρωτεΐνες, συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος, απόβλητα και άλλα υπολείμματα του κυτταρικού μεταβολισμού.

Οι λεμφαδένες, οι οποίοι φιλτράρουν τα υπολείμματα, βρίσκονται σε όλο το σώμα, με ιδιαίτερα μεγάλες ομάδες τους στο λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα. Αυτές οι μεγάλες συλλογές λεμφαδένων διασφαλίζουν ότι η λέμφος διέρχεται από όσο το δυνατόν περισσότερους κόμβους προτού επιστρέψει στο κυκλοφορικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μάλαξης ένας ειδικά εκπαιδευμένος εφαρμοστής χρησιμοποιεί μια σειρά από κινήσεις ολίσθησης, συμπίεσης, τεντώματος και βεντάλιας στο σώμα του δέκτη. Οι ελαφριές ρυθμικές κινήσεις, που εφαρμόζονται χωρίς λάδι μασάζ, διεγείρουν το λεμφικό σύστημα χωρίς να συμπιέζουν τα αγγεία – επιτρέποντας στη λέμφο να κινείται εύκολα μέσω των ιστών και των λεμφαδένων. Το πρωτόκολλο ακολουθεί μια συγκεκριμένη ακολουθία στο σώμα, ώστε η λέμφος να μην παγιδεύεται πουθενά, φροντίζοντας να αντιμετωπίζεται κάθε περιοχή με προσοχή.

Η ιστορία της μάλαξης λεμφικής παροχέτευσης

Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 όταν η ομάδα συζύγων της Δανίας των Emil και Estrid Vodder ανέπτυξε τα εγκεφαλικά επεισόδια και τη σειρά αυτού που αποκαλούσαν Λεμφολογία. Εμφανίστηκε γρήγορα στη Γαλλία και έγινε συνιστώμενη θεραπεία στην ιατρική κοινότητα για το λεμφοίδημα που προέκυψε από χημειοθεραπεία και ακτινοβολία για τον καρκίνο. Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες και άρθρα που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητά του.

Καθώς η μάλαξη αυτή έγινε πιο γνωστή, αναπτύχθηκαν παραφυάδες και τροποποιήσεις της αρχικής τεχνικής Vodder, παρέχοντας στους πελάτες περισσότερες επιλογές. Στη δεκαετία του 1970, οι Γερμανοί καθηγητές Michael και Etelka Foeldi έχτισαν μια κλινική για τη θεραπεία ασθενών και την εκπαίδευση θεραπευτών. Στη σχολή του στην Αριζόνα για τη θεραπεία λεμφικής παροχέτευσης (LDT), ο Γάλλος γιατρός Bruno Chikly επέκτεινε τις τεχνικές για να αντιμετωπίσει περισσότερα από το λεμφικό σύστημα.

Γιατί κάποιος να κάνει μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης;

Σήμερα, άνδρες και γυναίκες ενσωματώνουν τη μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης στη ρουτίνα περιποίησης και ευεξίας της επιδερμίδας τους, λόγω των αποτοξινωτικών και αισθητικών πλεονεκτημάτων του. Η τεχνική είναι αποτελεσματική για την ανακούφιση από τον πόνο, τα πεπτικά προβλήματα, τις ορμονικές ανισορροπίες, τις δερματικές παθήσεις (όπως η ακμή και η ροδόχρου ακμή), την κυτταρίτιδα, τις αλλεργίες, τους πονοκεφάλους και μια μακρά λίστα άλλων προβλημάτων.

Χρησιμοποιείται επίσης μετά από αισθητική χειρουργική για τη μείωση του οιδήματος και την έκπλυση των υποπροϊόντων της αναισθησίας από το σώμα. Έχει γίνει μια δημοφιλής θεραπεία spa για την περιποίηση του δέρματος, τη διαχείριση των αλλεργιών της εποχής, την αποτοξίνωση, το jet lag, τη γενική μείωση του στρες. Υπάρχει ακόμη και ένας συγκεκριμένος τύπος λεμφικής παροχέτευσης που είναι αφιερωμένος στην αναζωογόνηση του προσώπου.

Είναι η μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης κατάλληλη για μένα;

Ίσως αναρωτιέστε αν η συγκεκριμένη μάλαξη είναι κατάλληλο για εσάς και γιατί θα προτιμούσατε τη λεμφική παροχέτευση αντί για μια πιο παραδοσιακή μάλαξη. Φυσικά, η συμβατική μάλαξη όπως η σουηδική μάλαξη ή η νευρομυική μάλαξη ιστών κ.α. είναι μια εξαιρετική εμπειρία για τους μύες, τις αρθρώσεις, το νευρικό σύστημα και τη στάση σας.

Η απόφαση να λάβετε μία μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Μπορεί να θέλετε να καθαρίσετε τους ιστούς του σώματός σας κατά την αλλαγή των εποχών, μετά από μια ασθένεια ή τραυματισμό ή μετά από μια ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο στη ζωή σας.

Η εστίαση της τεχνικής στην αποτοξίνωση και τον καθαρισμό αναζωογονεί την ενέργειά σας, αφήνοντάς σας να νιώθετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα πάντα.