—Αποτοξίνωση ποδιών Foot Detox

Τι προσφέρει η αποτοξίνωση ποδιών (Foot Detox);

Η απομάκρυνση των τοξινών, δηλαδή των επιβλαβών ουσιών από το ανθρώπινο σώμα είναι απαραίτητη, αν θέλουμε αυτό να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά.

Το λουτρό αποτοξίνωσης ποδιών (Foot Detox) είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτές τις βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται και στα πόδια. Στα πέλματα μας υπάρχουν μηχανισμοί αποβολής τοξινών, που φράζουν λόγω υπερφόρτωσης του οργανισμού από τοξικές τροφές, αλκοόλ, καπνού, χοληστερίνης, λιπαρής διατροφής και junk food.

Το μηχάνημα που υποστηρίζει την διαδικασία, παράγει αρνητικά ιόντα, τα οποία έλκουν προς τα έξω τα θετικά ιόντα που αποτελούν τις τοξίνες, ανοίγοντας τους πόρους των πελμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαδικασία της ώσμωσης. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται και βοηθιέται η λέμφος για να αποβάλει το περιεχόμενό της.

Εκτός από την λέμφο, υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις όπως:

*H πρόληψη και η μείωση της φλεγμονής
*H εξισορρόπηση του ph του σώματος
*H ενίσχυση του ανοσοποιητικού με έμμεσο τρόπο (η λέμφος είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος)
*H μείωση της σωματικής έντασης που προέρχεται από το στρες.
*H ανακούφιση από τα ρευματικά και αρθριτικά συμπτώματα.
*Η βελτίωση της διάθεσης.

Ένα μεγάλο κέρδος του οργανισμού μας μετά από κάποια ποδόλουτρα, θα είναι η αύξηση των αρνητικών ιόντων, δηλαδή η φόρτιση των κυττάρων με αρνητικό ηλεκτρικό πρόσημο, που χαρακτηρίζει τα υγιή κύτταρα.

Ταυτόχρονα με την χρήση του ποδόλουτρου, μπορούμε-αν θέλουμε- να χρησιμοποιήσουμε την ζώνη υπέρυθρης ακτινοβολίας. Η ζώνη αυτή αυξάνει την θερμοκρασία στο κέντρο του σώματος, βοηθώντας τον ιδρώτα και αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Όταν αυξάνεται η ροή του αίματος, οι τοξίνες απομακρύνονται πιο εύκολα από τους τραυματισμένους ιστούς, ενώ τα θρεπτικά στοιχεία φτάνουν πιο εύκολα στον προορισμό τους. Επιπλέον, η εκπεμπόμενη ζέστη από την ζώνη, ανακουφίζει τους πόνους μυών και αρθρώσεων.

Τέλος, με τα ειδικά tens μπορούμε να εφαρμόσουμε ηλεκτροβελονισμό χωρίς βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία για ακόμα μεγαλύτερη ανακούφιση.