— Βιοσυντονισμός – Βιοανάδραση

Tι είναι η βιοανάδραση.

Η βιοανάδραση είναι η διαδικασία παρακολούθησης των ακούσιων αντιδράσεων του σώματος, προκειμένου να διδαχθεί ένα άτομο να αναπτύξει τον έλεγχο αυτών των λειτουργιών. Ο χειριστής χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας για να διδάξει στο δέκτη πώς να προσαρμόζεται στις αντιδράσεις του σώματός του, προκειμένου να ελέγχει συγκεκριμένα συμπτώματα.

Μπορούμε να μετρήσουμε παράγοντες του ηλεκτρικού σώματος, όπως η τάση των εγκεφαλικών κυττάρων που πυροδοτούνται, η ένταση του ρεύματος των συσπάσεων του καρδιακού μυός, η τάση των μυών και η αντίσταση στη ροή του ηλεκτρισμού του δέρματος.

Οι ίδιες τεχνολογικές θεωρίες που μας έφεραν τη βιοανάδραση στη δεκαετία του 1960, έφεραν επίσης συσκευές όπως η αξονική τομογραφία, η μαγνητική τομογραφία, το TENS, ο υπερηχογράφος και πολλές άλλες εξελιγμένες ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ στα συστήματα υγείας μας.

Οι πληροφορίες που μετρώνται με μια συσκευή βιοανάδρασης στη συνέχεια “επιστρέφονται” στο δέκτη, ενημερώνοντάς τον για διάφορες φυσιολογικές παραμέτρους και αντιδράσεις στρες μέσα στο σώμα.

Πώς λειτουργεί η βιοανάδραση;

Η βιοανάδραση χρησιμοποιεί ηλεκτροδερματικούς αισθητήρες για τη μέτρηση της γαλβανικής αντίστασης του δέρματος (GSR), που αναφέρεται επίσης ως ηλεκτροδερμική απόκριση (EDR). Η ηλεκτρική αγωγιμότητα δέρματος(GSR) μετρά ήπιες ηλεκτρικές ώσεις στην επιφάνεια του δέρματός μας, οι οποίες μεταβάλλονται λόγω της υγρασίας.

Η υγρασία του δέρματος αλλάζει ανάλογα με το βαθμό στρες ή/και χαλάρωσης του σώματος. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας και της συναισθηματικής διέγερσης. Το GSR είναι τόσο ευαίσθητο που μπορεί να μετρήσει ακόμη και τις διακυμάνσεις των συναισθηματικών καταστάσεων.

Τα όργανα βιοανάδρασης μετρούν τη μυϊκή δραστηριότητα, τη θερμοκρασία του δέρματος, την ηλεκτροδερμική δραστηριότητα (δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων), την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό, τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, την αρτηριακή πίεση, την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και τη ροή του αίματος.

Υπάρχουν πολλοί τύποι βιοανάδρασης: GSR, EEG, αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία κ.λπ. Αυτές οι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ είναι σε θέση να συλλάβουν τα αναλογικά ηλεκτρικά σήματα του σώματος και να μεταφράσουν αυτά τα σήματα σε ουσιαστικές πληροφορίες μέσω ενός πολύπλοκου αλγοριθμικού λογισμικού που ένας εφαρμοστής μπορεί στη συνέχεια να αποκρυπτογραφήσει.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η βιοανάδραση είναι αποτελεσματική για την ανακούφιση ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων. Η μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, συμβούλους, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, πλήθος άλλων επαγγελματιών αλλά και απλών ανθρώπων.

Τι είναι ο Βιοσυντονισμός;

Σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές βιοσυντονισμού. Αποτελούνται κυρίως από διάφορες μεθόδους εφαρμογής ορισμένων συχνοτήτων μαγνητικών πεδίων στο σώμα.

Η βασική θεωρία πίσω από τον βιοσυντονισμό είναι ότι κάθε ύλη έχει μια συχνότητα συντονισμού και κάθε κύτταρο στο σώμα συντονίζεται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα σχηματίζοντας ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Ομάδες κυττάρων ενός οργάνου ή συστήματος έχουν πολλαπλά μοτίβα συχνοτήτων τα οποία είναι μοναδικά. Ως εκ τούτου, ολόκληρο το σώμα έχει μια σύνθετη σύνθεση συχνοτήτων η οποία μπορεί να αλλάξει ή να παραμορφωθεί όταν επηρεάζεται από ασθένεια.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού εργάζεται με το βιοπεδίο ενός ζωντανού οργανισμού εισάγοντας υγιείς συχνότητες για την αποκατάσταση της ισορροπίας ολόκληρου του σώματος. Δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου το σώμα μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία μόνο του. Επιτρέπει στο χρήστη να κάνει εκτιμήσεις πεδίου, να εντοπίζει ενδεχομένως “ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες” στα όργανα και να διορθώνει στέλνοντας σήματα πολύ χαμηλής έντασης.

Τα ακριβή και πολύ χαμηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικά σήματα αυξάνουν τη συνοχή ενός βιολογικού συστήματος που είναι ασταθές και το οδηγεί σε μια κατάσταση σταθερής φυσιολογικής κατάστασης ισορροπίας.

Τι είναι η κβαντική βιοανάδραση;

Το άγχος της ζωής στον σημερινό περιβαλλοντικά περίπλοκο κόσμο μπορεί να οδηγήσει σε πολλές πιέσεις στο σύστημα του σώματος. Αυτές οι πιέσεις οδηγούν συχνά σε μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, εκφυλιστικές καταστάσεις, χρόνιο πόνο, χαμηλή απόδοση, κατάθλιψη, αϋπνία και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Δεδομένου ότι οι βιοχημικές διεργασίες είναι κατά βάση ηλεκτρικές στη φύση τους, αυτό το υπερσύγχρονο σύστημα μπορεί να μετρήσει τις λεπτές πληροφορίες στο σώμα σας, συσχετίζοντάς τες με χιλιάδες δείκτες υγείας. Ποσοτικοποιώντας τις λεπτές ανισορροπίες στο σώμα σας και εντοπίζοντας με ακρίβεια υπολογιστή πρόδρομες ασθένειες, αλλεργίες, περιβαλλοντικές ευαισθησίες και πολλά άλλα.

Η Ενεργειακή Κβαντική Βιοανάδραση είναι η μέτρηση των φυσιολογικών αντιδράσεων σε πάνω από 10.700 συχνότητες και η ανατροφοδότησή τους στο δέκτη.

Η διασύνδεση του προγράμματος με το δέκτη γίνεται μέσω μαγνητικών ταινιών που τοποθετούνται ελαφρά στους καρπούς, τους αστραγάλους και το μέτωπο. Οι περισσότεροι πελάτες δεν αισθάνονται σωματικά τίποτα ενώ βρίσκονται στο πρόγραμμα. Τις περισσότερες φορές προσφέρει μεγάλη χαλάρωση ως αντίδραση στα προγράμματα μείωσης του στρες.

Επιτρέπεται η σύνδεση με το δέκτη σε όλα τα επίπεδα: συναισθηματικό, φυσικό, πνευματικό και αιθερικό. Η σύνδεση γεφυρώνει τα πιο πυκνά έως τα πιο λεπτά επίπεδα δόνησης.

Τι κάνει στην πραγματικότητα η συσκευή κβαντικής βιοανάδρασης;

Σαρώνει το σώμα σας όπως ένας ιός-σκανάρισμα σε έναν υπολογιστή, αναζητώντας τα πάντα, από ιούς, ελλείψεις, αδυναμίες, αλλεργίες, ανωμαλίες και ευαισθησίες σε τρόφιμα. Αναφέρει τη βιολογική αντιδραστικότητα και τον συντονισμό στο σώμα σας και υποδεικνύει ανάγκες, δυσλειτουργίες και ευπάθειες.

Οι πληροφορίες που παρέχει η συσκευή διαφέρουν ριζικά από τις ακτινογραφίες, τις εξετάσεις αίματος κ.λπ. καθώς μας ενημερώνουν για την ενεργειακή κατάσταση του σώματος του πελάτη και την κατεύθυνση προς την οποία εστιάζει την ενέργειά του.

Με ένα σύστημα ανατροφοδότησης, η συσκευή μετρά τον παλμό συντονισμού και στέλνει πίσω έναν εναλλακτικό παλμό στον οποίο ανταποκρίνεται το σώμα. Με τη σειρά του, το σώμα του δέκτη μεταβάλλει το δικό του παλμό αντίδρασης, δημιουργώντας έτσι μια αλλαγή. Για παράδειγμα, από πόνο σε καθόλου πόνο, από καταναγκασμό σε άγχος χωρίς άγχος, από ανισορροπία σε ισορροπία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βιοσυντονισμό σε παιδιά;

Είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς συχνά δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν λεκτικά από τι πάσχουν. Τα παιδιά που πάσχουν από προβλήματα συμπεριφοράς έχουν δει σημαντική βελτίωση, καθώς η συσκευή αποκάλυψε τους παράγοντες που συμβάλλουν, όπως η δυσανεξία σε τρόφιμα ή οι αλλεργίες.

Μπορείτε να εφαρμοστεί σε ζώα/κατοικίδια;

ΝΑΙ! Τα ζώα δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους πιο προφανείς τρόπους, αν και μπορεί να είναι εμφανές ότι υποφέρουν τόσο από σωματικά όσο και από ψυχολογικά προβλήματα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν δει τεράστια βελτίωση στη συμπεριφορά και αυξημένη ζωτικότητα των κατοικίδιων ζώων τους

Η συσκευή βιοσυντονισμού αξιολογεί πολλές βιοενεργειακές παραμέτρους του σώματος (ιούς, ελλείψεις, αλλεργίες, χρωμοσώματα, ορμόνες, βιταμίνες, εγκεφαλικά κύματα κ.λπ.) και ανιχνεύει τις πιέσεις, τα τρωτά σημεία, τις ανάγκες και τις δυσλειτουργίες του ενεργειακού σώματος.

Στη συνέχεια συζητούνται τα αποτελέσματα αυτού του τεστ ηλεκτροφυσιολογικής αντιδραστικότητας και προτείνονται και εφαρμόζονται βιοενεργειακές συχνότητες για την αποκατάσταση των ικανοτήτων του σώματος να αυτορρυθμίζεται.

Στόχος είναι λοιπόν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενεργειακές διορθώσεις για την αναζωογόνηση ολόκληρου του σώματος του δέκτη σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό).

Ακολουθεί ένα δείγμα των βιοενεργειακών παραμέτρων που μετρά η συσκευή.

 • Διατροφικές ελλείψεις – βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, ένζυμα, ορμόνες
 • Ανισορροπίες του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινικού συστήματος
 • Δυσλειτουργίες του γαστρεντερικού συστήματος
 • Ψυχική και συναισθηματική κατάσταση
 • Οστικές, μυϊκές και νευρικές ανωμαλίες και εκφυλισμοί
 • Παθήσεις – βακτήρια, μύκητες, ιοί και παράσιτα
 • Αλλεργίες και επίπεδο τοξικότητας – βαρέα μέταλλα, υδράργυρος και χημικές ουσίες
 • Χημεία αίματος και επίπεδο pH (όξινο/αλκαλικό)
 • Εγκεφαλικά κύματα, χρωμοσώματα, γονίδια και νευροδιαβιβαστές
 • Κατάσταση υγείας αδένων, οργάνων, συνδέσμων, συνδετικών ιστών, οστών, σπονδύλων και νεύρων
 • Μπλοκαρίσματα των μεσημβρινών και των τσάκρας
 • Προφίλ πιθανών κινδύνων… κ.λπ.

Ακολουθούν ορισμένα από τα προγράμματα εξισορρόπησης.

 • Ομοιοπαθητική και ιριδολογία
 • Ηλεκτροβελονισμός και ρεφλεξολογία
 • Μείωση του στρες
 • Μείωση των μυϊκών εντάσεων
 • Αρωματοθεραπεία και Ανθοϊάματα Bach
 • Αγιουρβεδική και κινεζική θεραπεία με βότανα
 • Εξισορρόπηση μεσημβρινών, τσάκρας και λεπτών σωμάτων
 • Βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων
 • Ενεργειακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης
 • Απευαισθητοποίηση αλλεργιών
 • Εξισορρόπηση του μεταβολισμού
 • Επιτάχυνση της μάθησης
 • Αντικαπνιστική και αποτοξίνωση
 • Αντιγήρανση και απώλεια βάρους.